Algemene onderhoudstips voor uw parket, laminaat of PVC vloer

 

Het opvolgen van de onderstaande adviezen en een regelmatige onderhoudsbeurt voren de basis voor jarenlang genieten van uw vloer

Voorkom los vuil.
Zand en vuil zijn als schuurpapier voor uw vloer. Stofzuig daarom regelmatig of haal een vloerwisser over de vloer. Om de inloop van zand en vuil te beperken, plaatst u een schoonloopmat bij de ingang van uw woning.

Houd de vloer droog.
Hout werkt als het mat wordt, het kan uitzetten en kleurverschil geven bij de naden. Zorg er dus voor dat u (indien u de vloer nat afneemt) dit met een uitgewrongen doek of mop doet. Neem vocht (bijvoorbeeld van een omgevallen glas) direct op en voorkom lekkende plantenbakken door er een schaal onder te plaatsten.

Voorzie meubels van vilt.
Meubels die verschoven worden geven een grote kans op krassen. Tafel en stoelen zijn hier van de bekendste voorbeelden. Voorzie deze van viltglijders en houd de kwaliteit van het vilt in de gaten. Zo blijft u ernstige beschadigingen van uw vloer voor.

Kies bureaustoelen met zachte wielen.
Intensief gebruik van bureaustoelen met draaiende en zwenkende wielen kunnen zorgen voor beschadigingen op uw vloer. Kies daarom bij de aanschaf van een bureaustoel voor zogenaamde “zachte” wielen.

Plaatst een luchtbevochtiger.
Hout maar ook laminaat en pvc zijn gevoelig voor het weer. Door verandering van de luchtvochtigheid (die ontstaat door verandering van het weer) kan u vloer krimpen of uitzetten. De ideale luchtvochtigheid licht tussen de 55 en 60%. Om deze op peil te houden plaatst u een luchtbevochtiger. De luchtvochtigheid kunt u controleren met een hygrometer. Verder dient u de temperatuur (± 20 °C) in de ruimte waarin de vloer licht regelmatig te controleren. Onze medewerkers infomeren u graag naar de mogelijkheden.

Gebruik geen huishoudelijke producten.
En dat is niet voor niets. Gewone huishoudelijke producten kunnen de afwerklaag beschadigen en zelfs de slijtlaag van uw laminaat of pvc vloer aantasten.

Lees altijd de gebruiksaanwijzing.
Lees voor het gebruik van een reiniging of onderhoudsmiddel altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Controleer ook altijd de houdbaarheidsdatum van de onderhoudsproducten.