Hoe een PVC-vloer te plaatsen.

 

PVC stoken van 2 en 3mm

Deze dunne pvc-vloeren stellen hogen eisen aan de ondergrond. Deze moet volledig vlak, blijvend droog stabiel, scherm vet en stofvrij zijn en voldoende hardheid hebben.

Het egaliseren van de ondergrond is dan ook de belangrijkste stap bij het leggen van lijm pvc stroken. Pvc vloeren zijn flexibel en buigen met de ondergrond mee. De nadruk bij het egaliseren licht dan ook op het glad maken van de ondergrond. Als de ondergrond niet volledig glad is kunnen ongelijkheden gaan doortekenen. Laminaat, parket en klik pvc-vloeren buigen niet mee met de ondergrond, de nadruk bij deze vloeren licht dan ook op het vlak maken van de ondergrond.

De ondergrond moet ten alle tijden blijven droog zijn. Indien dit niet het geval is kan de ondergrond “bewegen”. De pvc-vloer kan o.a. gaan vervormen of los komen. Stof en vet op de ondergrond zorgen ervoor dat de lijm niet goed werkt. Zorg dan ook altijd voor een schone werkomgeving.

Egaliseren.

Bij de 2 en 3mm pvc-vloeren moet je de ondergrond eigenlijk altijd egaliseren (glad maken). Is het egaliseren van de ondergrond te doen voor een doe-het-zelver? Het antwoord is, Ja…..maar je moet wel handig zijn met klussen. Voor dat u aan deze klus gaat beginnen win dan altijd eerst de nodige informatie in.

Plaatsen 2 en 3mm pvc.

Na het glad maken (egaliseren) van de de ondergrond kunt u beginnen met het vastlijmen van de pvc-stroken. Let hierbij wel goed op dat u de stroken aan de lange en korte kant schoon houdt. Deze moeten zo veel mogelijk aansluiten aan elkaar. Wanneer u tijdens het leggen de nodige tijd in acht neemt en de concentratie niet verslapt is  het mogelijk de pvc-vloer naadloos te plaatsen. Volg altijd nauwkeurig de verwerkingsinstructies van de lijm op en de leginstructies van de door u gekozen pvc-vloer.

Let op het plaatsen van 2 en 3mm pvc-vloeren is niet eenvoudig. Mocht u zelf niet de kennis of tijd hebben om een vloer te plaatsen vraag dan aan één van onze medewerkers naar onze gunstige tarieven voor het plaatsen en egaliseren van een pvc-vloer door één van onze ervaren vloerleggers.

Klik pvc-vloeren.

Het leggen van een klik pvc-vloer is eigenlijk niet anders dan dat van een laminaatvloer. De vloer wordt, in tegenstelling tot een lijm systeem, “zwevend’ gelegd. U moet bij de muur en om kozijnen wat ruimte vrij houden in verband met de werking (uitzetting) van een klik pvc-vloer. De ruimte die u bij moet houden is afhankelijk van de lengte en breedte van de ruimte. Hoe langer en hoe breder, hoe meer ruimte u vrij moet houden.

Het is aan te raden om uw klik pvc-vloer op een daarvoor geschikte ondervloer te plaatsen. Afhankelijk van het klik-systeem zijn er verschillende ondervloeren beschikbaar. Moet de vloer voldoen aan een 10dB eis, is er vloerverwarming aanwezig of moet de vloer isolerende eigenschappen hebben. Allemaal zaken waar u rekening mee moet houden en wij u graag over informeren.

Voor alle informatie over het plaatsen van lijm pvc lijm systemen, egaliseren, ondervloeren en pvc klik systemen kunt u terecht bij Topvloeren in Amersfoort, Beuningen, Den Haag, Utrecht, Veenendaal en Waalwijk. Uiteraard biedt Topvloeren