Parket, laminaat en pvc-vloeren op vloerverwarming en vloerkoeling


Er is nog steeds veel te doen over parket, laminaat en pvc-vloeren op vloerverwarming en vloerkoeling. Wij zullen u op deze pagina onze visie geven over deze combinatie.

Laten we beginnen met het feit dat vloerverwarming en koeling geen vijanden zijn van onze vloeren. Alle vloeren die wij adviseren zijn door onze leveranciers uitgebreid getest of deze geschikt zijn om te gebruiken als uw hoofdverwarming vloerverwarming is. Wel is het belangrijk om een aantal simpele regels in acht te nemen (hierover later meer).

We gaan er vanuit dat uw vloerverwarming door de installateur goed is ingeregeld en dat er een goede rendement berekening is gemaakt. Als u dan een vloer wilt plaatsen dan heeft u te maken met warmte weerstand van de parket, laminaat of pvc vloer. U zult begrijpen dan de verschillende vloeren verschillende warmte weerstanden kent. PVC met een egaliseer laag heeft een lagere weerstand dan een laminaat of parketvloer. Is het dan alleen mogelijk om een pvc-vloer te plaatsen. Nee de weerstanden van de verschillende vloeren zijn aanwezig maar kennen geen grote verschillen. Ook al kiest u voor een 15mm dikke lamelparket of multiplank dan nog zult u ervaren dat het in de winter bij u in huis heerlijk behagelijk zal worden.